Тутманик "Охлювчета" със сирене

Тутманик "Охлювчета" със сирене Лакомник
Тутманик "Охлювчета" със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

около 1 кг брашно

30 г мая

1 яйце

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

3 супени лъжици олио

2 чаени чаши прясно мляко

За плънката:

300 г сирене

5 яйца

свинска мас и олио за разточване

Начин на приготвянe

Брашното се пресява три пъти, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат последователно натрошената и размита с хладка вода мая, яйцето, солта, олиото и затопленото прясно мляко с разтворената в него захар. Млякото се прибавя постепенно и сместа се омесва, докато се получи меко тесто. Разделя се на три равни части, които се оформят на топки. Всяка топка от тестото се потапя в разтопена свинска мас или в смес от равни части свинска мас и олио. Разточва се на кора с диаметър около 35-40 см и с дебелина около 1,5 см. Плънката се изсипва върху кората. Навива се на руло, нарязва се на парчета с големина 4-5 см, подреждат се със среза нагоре в намаслена тава, намазва се с разбит жълтък и се пече 35-40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява със суха клечка.

Още по темата
Още по темата
Персийски тутманик
Разбиват се яйцата, прибавят се олиото, млякото, със содата разбъркана в него, и брашното. Трябва да се получи тесто като за кекс. Прибавя се натрошеното сирене,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц